5 setem termahal didunia

Tahukan anda setem yang termahal didunia berapa harganya? Jawapan ialah $ 2.3 juta USD. Disini disenaraikan 5 setem yang termahal didunia dari pelbagai negara.

Three-Skilling Yellow: $ 2.3 Juta USD
The Three-Skilling Yellow

Setem pertama dan kedua Mauritius: $1,072,260 – $1,148,850
Setem Mauritius

Setem Jenny Terbalik: $825,000 – $977,500
Setem Jenny terbalik

British Guiana satu sen hitam atas magenta: $935,000
British Guiana

U.S. Franklin Z-Grill: $930,000
U.S. Franklin Z-Grill

Inilah 5 setem yang termahal didunia. Sesiapa penduduk di Malaysia yang sanggup beli? Tiada seorang pun rasanya..

TNB nak penaik tarif elektik lagi la ni..

Semenjak 2 menjak ni kan, TNB dah tak pernah hantar bil elektrik by hand, sebaliknya hanya menghantar bil melalui POS Malaysia. Itupun bil tersebut hanyalah bil anggaran dan bukannya mengikut bacaan meter sebenar di rumah. Adakah ini taktik terbaru TNB untuk mengenakan cas yg lebih tinggi pada bacaan elektrik yg akan datang. Dari mulut kawan-lawan dan juga dari rakan-rakan blogger yang lain, semua mengatakan bahawa mereka telah dikenakan bil yang lebih tinggi dari selalu. Adakah selepas ini tarif elektrik akan naik lagi? Aku rasa, 100% conform naik!!.

Yahoo.. streamyx aku dah ok..

Selepas menelefon streamyx byk kali, akhirnya streamyx aku dah boleh pakai. Nak tau apa problemnya? Kontraktor telefon yang datang pasang minggu lepas tak buat jumper dekat kabinet telekom kat tepi jalan rumah aku. Jadi, modem aku tak rosak pun. Jadi, telekom dah jumper kat ibu sawat pun x guna la sebab dekat kabinet tak buat jumper pun. Sebab tu la lampu ADSL aku padam. Apapun, Alhamdulillah.. Aku dah guna internet dirumah. Senang la aku nak update blog dan buat urusan online lain. Di sertakan disini screenshot kelajuan internet aku. Pakej aku ambil 1mb tapi tgk picture nie dah lebeh 2mb speed dia. Ok latu. Anda jika nak buat speedtest try lah disini speedtest.net atau pingtest.net untuk uji kualiti connection internet anda.